dijous, 10 de gener del 2013

L'ús dels mitjans a les aules


Els mitjans de comunicació son valuoses eines pedagògiques que milloren la qualitat de vida i l'aprenentatge dels estudiants ja que permeten fomentar la capacitat d'investigar, defendre, proposar i debatre diferents temes des de diversos punts de vista amb una major autoritat i responsabilitat.
Degut al gran desenvolupament que han patit els mitjans de comunicació, li ha permès a la societat tenir major i millor accés a mes informació i així tenir un gran coneixement del mon; sent llavors aquests mitjans mes flexibles i de millor qualitat.
Una manera important de connectar l'espai educatiu amb la realitat és a través de la incorporació dels mitjans de comunicació; ja que es converteixen en eines pedagògiques que uneixen a tot el mon, a demés d'aportar molts triomfs tecnològics, permet informar, formar i expressar opinions millorant la comunicació entre les societats. Educar a través de mitjans de comunicació permet incorporar a l'ensenyança un mitjà que pot millorar el rendiment educatiu, ja que estimula la lectura crítica, la capacitat de produir noticies, la creació d'expectatives desenvolupant ciutadans capaços d'identificar amb racionalitat arguments que vulguin manipular a la societat, convertint als estudiants en persones actives de pensament i conscients de la realitat.
L'ús dels mitjans de comunicació a les aules és un recurs que no s'ha de deixar a un cantó a l'hora d'ensenyar, ja que permet apropar els estudiants al ritme de la societat que cada dia és mes exigent i requereix de persones actualitzades; aquesta tasca ha d'estar guiada per docents per a desenvolupar així una bona relació entre l'ensenyança i l'aprenentatge.
Aprendre a treballar pedagògicament amb els mitjans és un repte que s'ha de plantejar tot docent. ja que funciona com a recurs útil per a agregar valor a l'educació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada