dimarts, 18 de desembre del 2012

iTunes U App. "El campus mai dorm"


Si Ibooks ha estat l'eina per als llibres de text i amb iBooks Author s'ha tingut als seus editors, Apple ha creat amb iTunes U App l'aplicació per a canviar la manera en que els professors imparteixen les classes. Des de el seu iPad podran compartir, dirigir i orientar les seves assignatures i les lliçons al seu gust i fent que els alumnes també rebin la mateixa informació.
L'objectiu que busca l'aplicació és el de donar als professors i als estudiants un lloc en el qual puguin compartir informació i comunicar-se. Tot i així, la principal diferencia amb altres aplicacions, és que en aquesta la comunicació és mes directa, es pot fer en les pròpies classes i tota la informació va del iPad del professors als dispositius IOS dels seus estudiants.
iTunes U App te un aspecte similar al de iBooks, en forma de prestatgeria on es van col·locant les lliçons i apunts. Aquí els professors poden personalitzar els temes i donar tot tipus d'informació, incloses hores de tutoria o anuncis massius, com l'assignació de tasques.
Un cop s'utilitzi una llista de correo tradicional, tant sols cal crear un post en iTunes U App per a que els missatges vagin a tots els alumnes destinataris, els quals ho reben en el seu iPhone o iPad. A demés, es pot discutir, debatre i preguntar sobre els temes de l'assignatura, així com veure les classes en streaming o be descarregar-les posteriorment per a tenir-les sempre disponibles.

Aquesta aplicació la considero innovadora ja que possibilita un canvi de metodologia en el procés d'ensenyament - aprenentatge tradicional fins ara, fomenta l'aprenentatge col·laboratiu i per descobriment  i l'aspecte mes important és que permet la democratització del coneixement i que l'alumne sigui l'autèntic protagonista del seu propi procés de formació. 
iTunes U App és totalment gratuïta i actualment s'està deixant d'enfocar exclusivament al mon universitari per  a donar també l'opció de participar a centres d'educació secundaria i primaria, des de els 4 als 16 anys.
Així, que l'eslògan de "el campus mai dorm" s'amplia ara més que mai, en tots els sentits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada