divendres, 7 de desembre del 2012

Eduwiki



Eduwiki és un projecte creat per XeR (Xarxa Educativa del Raval) i RavalNet, amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.
L'objectiu d'aquest programa és el de crear coneixement compartit entre alumnat de primària i secundària de les diferents escoles i instituts de Catalunya, biblioteques, casals... a través, com el seu nom ja indica, d'una wiki.
Es tracta, mes concretament, d'un espai col·laboratiu, on participen moltes persones des de diferents centres educatius d'arreu de Catalunya, en català i seguint uns principis normatius. Els destinataris son l'alumnat dels 6 als 16 anys, i trobem que els nens i nenes poden començar utilitzant la Primerawiki, mentre que els i les joves tenen l'espai Wikijove.
Pel que respecta a la categoria de programa, la Eduwiki la situem sense cap mena de dubte en un programa de base de dades, ja que tenim la informació ogantizada i la possibilita tant de consultar-la com d'editar-la..

Gràcies a aquesta eina, sens permet integrar les TAC en el currículum i compartir les activitats de cada centre per tal d'aprendre mútuament. I Trobem:
- Un espai destinat al professorat amb la intenció de compartir i fer xarxa.
- L'apartat de els escoles, on podem presentar-nos, i saber quins centres hi participen.
- L'espai de proves, per "tratejar" amb l'Eduwiki
- Els principis normatius i protocols, a l'apartat Comencem
- Les activitats mes a mes, entre altres estratègies i recursos. 

En definitiva, estem parlant d'un recurs bastant el·laborat, on trobem la informació catalogada dins d'uns apartats diferenciats. La navegació és molt fruïda  i potencia la organització i estructuració de la informació als nostres nens i joves, a demés de donarls-hi la oportunitat de crear ells mateixos la seva pròpia informació.
És una de les eines que potencia el treball col·laboratiu entre els alumnes i professors de les escoles catalanes, que possibilita un canvi en la metodologia fins ara emprada i fica a l'alumne com a protagonista del procés d'ensenyament aprenentatge.

www.eduwiki.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada