dijous, 22 de novembre del 2012

Els mitjans audiovisuals

Avui presento un dels programes educatius amb més èxit, destinat originàriament a sectors escassos de recursos sense accés a una educació "formal": El Barri Sésamo.
El projecte és va dur a terme per experts de diverses àrees: hi havia professors que creaven la xarxa de continguts, actors i pallassos encarregats de la estètica del projecte, guionistes que construïen la història, psicòlegs que van realitzar un estudi amb nens que escollien a les titelles mes atractives per al programa, i per suposat experts en l'àrea audiovisual.
Per arribar a una fita d'aquestes característiques  és necessari involucrar moltes persones, fins i tot els polítics han de sumar-se a la iniciativa i recolzar-la. Una televisió educativa si és important, perquè l'educació si ens importa.
Avui tots comenten, fan pronòstics i opinen sobre la necessitat: economistes, filòsofs, polítics, empresaris, per mencionar alguns. Però, curiosament, la veu dels professors s'ha escoltat poc respecta al tema. No és que no es pronunciïn al respecte  tot el contrari, però sembla que la gent ha oblidat el rol fonamental que aquests tenen en la formació de les persones, siguin nens, joves o adults.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada