dimecres, 31 d’octubre del 2012

El Llibre Digital a l'escola


Encara no podem concretar quan i com donarem per fi el salt a l'Escola Digital. Aquesta fita no es pot imaginar d'un dia per l'altre, i per això s'ha de fer una assimilació progressiva i adequada cap al territori de lo digital.
Un dels aspectes a destacar de les nostres "Aules 2.0" és el "Llibre Digital", s'ha d'alçar com un dels primers canvis que s'apropen a les escoles. Els beneficis que presenta davant dels exemplars "analògics" son incomptables, i en el cas que ens ocupa, si que no hi ha un espai per a la nostàlgia  Un llibre de text ha de ser res mes que una eina de treball per a l'aprenentatge, i com a tal, ha de ser funcional i útil. i Sense cap mena de dubte. La possibilitat d'emmagatzemar TOTS els continguts en un únic dispositiu, la comoditat de transport que d'això es deriva, la reducció de la despesa a nivell econòmic i ambiental, la capacitat d'estar permanentment interconnectat  les mil i una aplicacions inimaginables que es podran desenvolupar dirigides a l'ensenyament, la interactivitat, i moltes més possibilitats... L'univers de l'aprenentatge s'amplia considerablement.
Evidentment que això tan sols és la punta visible d'un iceberg que conté encara molt mes: pissarres digitals, nous dispositius, xarxes socials, aplicacions multimèdia a les aules, etc. 

1 comentari:

  1. Te animo a analizar uno de los demos de libro digital que encontrarás en la página de la asignatura y que hagas un "análisis razonado" de los pros y contras.

    ResponElimina