divendres, 19 d’octubre del 2012

Codis QR a l'Educació


Un QR és un codi bidimensional en el qual el nombre de caràcters que es poden emmagatzemar és molt gran. Es va crear al 1994, a Japó, la companyia TOYOTA li va encarregar a l'empresa DENSO que li creés algun tipus de programa per a poder realitzar la lectura de les peces a la cadena de muntatge dels cotxes.
Avui, en Josep Maria Silva, professor de la UAB, ens ha mostra't exemples de com aquesta tecnologia tant actual es pot emprar com a un bon recurs dins de l'educació.


A continuació podem veure un projecte de sonorització dels llibres de les biblioteques d'aula dels centres i la creació de comptes sonors en d'altres casos.

  • Cada professor escolleix un llibre de la biblioteca de l'aula i mitjançant un PC, un micròfon i el programa Audacity han començat a gravat en àudio cadascuna de les pàgines del llibre en arxius independents i un altres arxiu amb el text sencer.
  • Un cop digitalitzat l'àudio es converteix a mp3 i es penja a la "nube" on es genera una URL que serà la que es codificarà en QR.
  • Cadascun dels QR obtinguts, s'imprimeixen i es pengen al foli corresponent del llibre obtenint d'aquesta manera un àudio llibre per a l'aula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada